Site Loader

Steeds meer mensen bestellen dingen online. Bij een retour moet een pakketje teruggestuurd worden. Ook zijn er veel mensen die via marktplaats bijvoorbeeld iets kopen, waarnaar zij ook een pakketje versturen of ontvangen. Hoewel postorderbedrijven pakketten vaak snel en goed kunnen halen en leveren, gaat er soms nog iets mis. Je kunt jouw pakket beschermen door deze zo goed mogelijk te verpakken. 

1. Zorg voor een verpakking met dubbelwandig karton. Zo is de kans erg klein dat er iets in komt te steken waardoor deze kapotgaat. Ook is de doos zo beter beschermd bij bijvoorbeeld een valpartij. 

2. Kies niet voor een te grote doos maar laat het passen bij het product. Anders kan er lucht komen in de doos waardoor deze snel indeukt. Anderzijds wanneer de doos te klein is kan het zo zijn dat de doos kapot gaat door luchtdruk. 

3. Zorg voor een binnenverpakking. Dit zorgt ervoor dat de doos minder snel stuk gaat. Ook is het product zo weer beter beschermd bij een valpartij. 

4. Als je meer dan een product in dezelfde doos doet scherm deze dan af door middel van noppenfolie, zo kunnen zij elkaar niet beschadigen. Ook is het zo dat wanneer een product beschadigd is de ander niet meteen aan wordt getast. 

5. Laat je verpakking vooraf keuren door degene die het vervoert, dit levert een soepelere claimprocedure op. Verder is het natuurlijk ook gewoon een check, want de vervoerder kan wellicht nog meer tips geven over hoe jij jouw pakketje nog beter kunt verpakken. 

6. Het komt soms voor dat producten gestolen worden. Mocht je iets van waarde versturen doe het dan in een oude doos. Zo is de kans klein dat iemand jouw pakketje ontvreemd. 

7. Breng jouw pakket altijd bij iemand die je vertrouwt. Bij het postkantoor is de kans kleiner dat er iets misgaat als wanneer je het pakket op laat halen door iemand die je niet kent. 

8. Zorg ervoor dat het pakketje niet open kan. Gebruik eventueel veel duct tape om het pakketje dicht te maken. 

9. Let op dat jouw naam en adresgegevens duidelijk zichtbaar zijn op het pakketje. Het kan zo zijn dat het pakketje weg is of dat de eigenaar onduidelijk is. Mocht dit zo zijn dan kan de vinder het pakketje makkelijk naar jou terugsturen. 

10. Denk niet dat de doos jouw product goed beschermd. Zeker in Nederland kan het soms hard regenen. Zorg er dus voor dat het product in de doos ook goed beschermd is door middel van bijvoorbeeld plastic.

Post Author: admin