Site Loader

Intern transport in magazijnen

Wat erg belangrijk is bij het aanschaffen van magazijninstellingen is dat stellingen en interne transportmiddelen als heftrucks en een bandtransporteur op elkaar afgestemd worden. Dit houdt in dat u vooraf rekening moet houden met gangpadbreedtes, stellingdoorgangen en masthoogtes trucks.

Intern transport bij het laden

Heftrucks kunnen niet zomaar in een laadbak/oplegger van een vrachtauto rijden. Een heftruck dient in het algemeen van een 3-delige mast te zijn voorzien waardoor, bij het opnemen van de last, de mast niet te hoog naar boven gaat, waardoor aanrijdschade met met laadbak/oplegger wordt voorkomen.

Intern transport en veiligheid

Als heftrucks dagelijks pallets in de oplegger of zeecontainer moeten plaatsen is het raadzaam, in verband met de veiligheid, om de oplegger vast te koppelen aan het laadperron. Dit is om te voorkomen dat er door onoplettendheid of door hoge werkdruk onveilige situaties ontstaan.

Extern Transport uitbesteed

Als de transportsector onder druk komt te staan zult u zien dat u regelmatig gebeld wordt door transportondernemingen die graag uw transport willen regelen. Laat u niet misleiden door prijs of onvrede over huidige vervoerder binnen uw onderneming.

Eigen vervoer en Transportplanning

Uw onderneming beschikt over eigen vervoer. Het plannen van de dagelijkse routes is vaak een tijdrovende bezigheid. Dan is aanschaf van een rit- en routeplanning-systeem een aanrader.

Post Author: admin