Site Loader

Het zou kunnen kunnen dat het voor je onderneming voordelig is om de logistieke processen uit te besteden aan een logistieke diensverlener. Je vindt hier een aantal redenen waarom je je logistieke processen zou uitbesteden.

Concentratie op kernactiviteit

Als je de logistiek van je bedrijf door een ander laat doen kun je je meer concentreren op jouw producten en/of diensten.

Weinig zorgen

Je weet zeker dat er altijd genoeg arbeidscapaciteit is, omdat de logistieke dienstverlener de zorg voor het inhuren van personeel op zich neemt. Ook liggen het organiseren van het magazijn en het huisvesten van de logistiek bij de logistieke dienstverlener. Het kan een grote opluchting zijn als je weet dat dit geregeld wordt door iemand die er verstand van heeft.

Financieel voordeel

Je hoeft geen wagenpark of opslagruimte te huren, deze zijn overbodig dankzij de uitbesteding. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de overcapaciteit van het magazijn. Bovendien heb je dankzij de uitbesteding minder mensen in dienst dan wanneer je de logistiek zelf in handen zou nemen. Zo stijft de omzet per werknemer.

Betere logistieke kwaliteit

Wanneer je je logistiek uitbesteed betekent dat meestal dat alles gedaan wordt door een deskundig en ervaren bedrijf. Deze kunnen nieuwe concepten introduceren die je afzetmarkt erg kunnen vergroten en zo nieuwe klanten binnen kunnen halen.

Minder risico

Het uitbesteden van de logistiek houdt ook in dat de operationele en financhiële risico’s bij de logistieke dienstverlener liggen. Zo heb je meer zekerheid.

Post Author: admin