Site Loader

Voor de Nederlandse transportsector is het eerste kwartaal van 2012 moeizaam geweest. Steeds meer bedrijven in de sector komen in de problemen. Wel verwacht men dat de Nederlandse economie in de tweede helft van 2012 weer aan zal gaan trekken. Men verwacht een consolidatie van het transportvolume voor 2012. Onderzoekbureau Panteia/NEA verwacht dat het transportvolume in 2013 met 1,3% zal stijgen. Deze gegevens komen uit de ‘Korte Termijn Voorspeller’ voor het Nederlandse goederenvervoer.

Wegvervoer

Er wordt verwacht dat het  voor het tweede kwartaal van 2012 het wegvervoer afneemt met 2,7% en dat het transportvolume met 0,4% zal stijgen. Men verwacht een zeer slecht tweede kwartaal voor het binnenlands vervoer tegemoet. Men verwacht echter wel dat de internationale aanvoer over de weg in het tweede kwartaal nog iets toe zal nemen.

Binnenvaart

Men verwacht dat de binnenvaart voor 2012 qua transportvolume gelijk zal blijven ten opzichte van afgelopen jaar. Wanneer men van normale waterstanden en afnemende ladingstromen van het eerste halfjaar van 2012 uitgaat, verwacht men dat de neerwaartse druk op de tarieven groot zullen zijn. Er wordt met name een slecht tweede kwartaal voor het binnenlands vervoer per binnenschip verwacht. De hoge prijs van gasolie zal niet mee helpen aan de financiële malaise. Er wordt verwacht dat alleen bij een lange periode van laag water deze verwachtingen kunnen veranderen.

Post Author: admin