Site Loader

Aankomende zaterdag zal bij EVO in Zoetermeer het zestiende Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) gehouden worden. Hierbij zullen zestig heftruckchauffeurs de strijd aangaan om uitgeroepen te worden tot de ‘Beste heftruckchauffeur van Nederland’. Tijdens het evenement zal men nog eens de extra nadruk op de veilligheid leggen.
Tijdens het NKIT leggen de deelnemers een parcours af, waarbij ze zes verschillende behendigheidsopdrachten met intern transportmiddelen voorgeschoteld krijgen. Een deskundige jury van twaalf examinatoren, onder wie twee opleiders van EVO zullen de deelnemers (straf)punten geven. De deelnemers moeten proberen een bepaalde tijd te behalen bij het uitvoeren van de opdrachten met zo min mogelijk strafpunten te halen. Hierbij wordt gekeken of de deelnemers efficient en veilig te werk gaan. De nadruk ligt niet zozeer op de snelheid maar mee op de veiligheid.
Tijdens het event zal ook de Heftruckheld van het jaar bekend gemaakt worden. EVO startte eind vorig jaar samen met Gezond Transport en de Arbeidsinspecite de HeftruckHelden-campagne om hiermee het veiligheidsbewustzijn van medewerkers die met heftrukc werken te vergroten. Men wil hiermee het aantal heftruckongevallen verminderen.
Het programma begint om 9.00 uur en iedereen is van harte welkom om de gebeurtenis bij te komen wonen.

Post Author: rollenbaan