Site Loader

Een bandtransporteur is er in allerlei verschillende soorten en maten. Voor ieder logistiek proces is er wel een passende bandtransporteur. Daarnaast kun je vaak een bandtransporteur helemaal zelf naar wens samenstellen zodat deze helemaal aansluit bij je bedrijfsproces. Toch is het belangrijk een bandtransporteur ook op de juiste manier in te zetten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je bedrijfsproces zo optimaal mogelijk verloopt. Er zijn dan ook een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je gebruik gaat maken van een bandtransporteur.

Veiligheid van de bandtransporteur

Een bandtransporteur dient aan bepaalde eisen te voldoen met betrekking tot de veiligheid hiervan. Nog te vaak zie je dat mensen zich ernstig kunnen verwonden of dat er bijvoorbeeld op de bandtransporteur wordt gelopen. Daarnaast is het belangrijk ook altijd te controleren of de bandtransporteur werkt voor je deze laat lopen met goederen er op. Dan kan er op deze manier ook niets met de goederen gebeuren.

Plaatsen van de bandtransporteur

Het is belangrijk dat de bandtransporteur in de breedte helemaal mooi waterpas staat. Dit is belangrijk omdat het anders zou kunnen voorkomen dat de producten van de bandtransporteur af glijden. De lengterichting van een bandtransporteur kun je gemakkelijk in een hoek opstellen als deze in de hoogte worden vervoerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om bepaalde bandtransporteurs achter elkaar te plaatsen, belangrijk is het om hierbij op te letten dat de onderkant ongehinderd door kan lopen

Post Author: admin