Site Loader

Het Hof in Den Haag heeft recent geoordeeld dat transportbanden niet beschermd zijn tegen een slaafse nabootsing. De reden van deze uitspraak was een zaak over Easy Max-transportbanden en de transportband van Willburg. Twee aparte merken, die van Willburg zou te veel hebben geleken op die van Easy Max-transportbanden.  Nu het hof heeft beslist dat transportbanden niet beschermd zijn tegen slaafse nabootsing  staat de weg voor vele transportbandenfabrikanten weer open.

Voor transportbanden heb je tegenwoordig ook diverse remmen te koop welke steeds vaker wordt verzien van hydrauliek. Kenmerkend voor de remmen is vaak de veiligheidsfunctie. Deze dient namelijk optimaal te zijn en dient bij te dragen aan een maximale veiligheid wanneer er bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden. Je hebt ook remmen voor transportbanden welke werken met een mechanisch lossysteem en een centrale schroefkoppeling. In hoeverre deze effectief zijn is afhankelijk van het vermogen van de schroef en de moet, deze dienen namelijk veerkracht te behouden.

De ontwikkeling van transportbanden lijkt dus komende tijd een vliegende vaart te gaan nemen nu Het Hof deze beslissing gemaakt heeft, de ontwikkeling van de motoren en remmen zijn al erg ver maar vooral het uiterlijk en de mogelijkheden tot inzet zullen sterk kunnen verbeteren nu de concurrentie meer kans krijgt hier aan te gaan sleutelen.

Post Author: admin