Site Loader

Verschillende techneuten staan normaal gesproken sceptisch tegenover het vakgebied evenementenlogistiek. Als het organiseren van een “feestje” nu ook al aan het vakgebied logistiek word toegevoegd waar houdt het dan op. Maar het boek ‘Evenementenlogistiek’ van Maarten van Rijn en Dick van Damme geven een bijzondere blik op dit gebied. Het is een leuk en vlot geschreven boek over een toch wel serieus onderwerp.

Logistiek
Het mooie van logistiek is dat het toepasbaar is op alles waar dingen of mensen worden verplaatst. Neem nu Lowlands als voorbeeld. Hoe zorg je ervoor dat de aanvoerroutes naar een evenement niet vol files komen te staan? Wat is de ideale lay out van het festivalterrein zodanig dat mensen niet te veel hoeven te lopen maar ook niet in lange wachtrijen hoeven te staan. Vergelijk dan een rollenbaan met de wachtende mensen en je snapt hoe groot logistiek probleem dit is. Een logistiek probleem dat zelfs nog moeilijk en omslachtiger te voorspellen is dan in het bedrijfsleven. Hier komt zeer veel reken en denkwerk aan te pas.

‘Last but nog least’ is natuurlijk ook de veiligheid van groot belang. Vooral na het drama in Duisburg heeft dit thema in de evenementenbranche erg veel aandacht gekregen. Dus naast het rekenen en simuleren moet ook alles nog veilige vluchtroutes hebben. Een en al logistiek zou ik zeggen!

Post Author: rollenbaan