Site Loader

In de industrie zijn er veel verschillende hulpmiddelen met wielen die materialen gemakkelijk kunnen verplaatsen. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat deze hulpmiddelen voor lange tijd meegaan is het belangrijk dat de juiste wielen worden gekozen. In dit artikel worden een aantal factoren besproken die belangrijk zijn bij het kiezen voor de juiste wielen.

Draagkracht van de wielen

Vaak weet je al van tevoren waar de hulpmiddelen voor zullen dienen en of ze ook zware materialen moeten gaan verplaatsen. Afhankelijk van de materialen kunnen de wielen worden gekozen. Niet elk wiel heeft een vergelijkbare draagkracht. Zo hebben zwaarlastwielen wel een draagkracht tot 3.000 kg per wiel. Deze wielen zijn geschikt voor zeer zware materialen zoals machines. Wil je precies weten hoeveel de draagkracht per wiel moet bedragen. Dan moet je het gewicht dat getild moet worden delen door drie wielen. Er wordt hierbij van drie wielen uitgegaan omdat bij een oneven vloer er niet altijd vier wielen tegelijk om de grond zijn en dan moet het gewicht ook met drie wielen gedragen kunnen worden.

Grootte & breedte van het wiel

Naast de draagkracht is het belangrijk dat de juiste grootte en breedte gekozen wordt. Hoe groter het wiel is hoe gemakkelijker het wiel kan bewegen. Het kost dan dus minder kracht om het wiel in beweging te krijgen. Vooral wanneer je over drempels of over andere hoge obstakels heen moet rijden is een groot wiel gemakkelijker. Wil je weten hoe breed het wiel moet zijn, dan kun je het beste kijken wat voor ondergrond je hebt. Bij een oneven ondergrond is het beter om een breed wiel te kiezen, zodat er voldoende stabiliteit is. De smallere wielen zorgen juist voor meer wendbaarheid.

Waar is het wiel van gemaakt?

Wielen kunnen van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Het gekozen materiaal heeft invloed op de draagkracht van het wiel, maar ook de ondergrond en andere omgevingsfactoren hebben invloed op de keuze van materiaal. Over het algemeen worden wielen van nylon gemaakt, omdat dit de draagkracht ten goede komt. Mocht je echter vaak met de wielen op een oneven grond terecht komen, dan is het beste om voor rubberen wielen te kiezen.

 

Post Author: admin