RollenbaanBij bedrijven waar iets geproduceerd wordt, moet met veel zaken rekening gehouden worden. Een van de belangrijkste zaken wordt vaak over het hoofd gezien en dat is het kiezen en opstellen van het transportsysteem waarop de goederen door de fabriek getransporteerd wordt. Laat je je medewerkers pallets duwen of kratten tillen van het ene naar het andere station? Of laat je alles volautomatisch door de hele fabriek transporteren op transportbanden?

Het aanschaffen van een compleet transportsysteem kan flink veel geld kosten, maar met een efficiënte inrichting levert het juist geld op, omdat je je productie kunt verhogen en alles kunt automatiseren. Met de huidige knikbanden, bunkerbanden, standaardbanden en natuurlijk de oude vertrouwde rollenbaan, is enorm veel mogelijk. Als je behoefte hebt aan een flexibel transportsysteem, is allicht een harmonica rollenbaan een oplossing. Deze kan verlengd en ingekort worden. Ook kun je kiezen voor een aangedreven rollenbaan, die vaak wat makkelijker qua onderhoud is dan een volautomatische transportband.

Wat je ook produceert, laat je altijd adviseren met betrekking tot je transportsysteem en probeer desnoods verschillende opstellingen uit. Met de juiste opstelling kun je immers sneller produceren en flink kosten besparen, ongeacht of je een ouderwetse rollenband neemt of een hypermodern transportsysteem.