Site Loader

Een youngtimer rijden is weer helemaal hip! Een youngtimer is een auto welke minimaal 15 jaar oud is. Waarom deze helemaal hot is? Door te rijden in een youngtimer kunnen ondernemers voordelig autorijden, ze hoeven namelijk niet veel bijtelling te betalen. In Nederland rijden dan ook vele ondernemers een youngtimer: zo’n 14.000.
Het voordeel van een youngtimer is dat je een chique auto kunt rijden voor relatief weinig geld. Natuurlijk is het wel zo dat bij een dergelijke auto de onderhoudskosten wat hoger liggen omdat deze nu eenmaal wat ouder is, toch hoeft dit geen struikelblok te zijn indien je een occasion rijdt met weinig gereden kilometers. De catalogusprijs is bij deze auto’s niet van belang omdat de belastingdienst de bijtelling stelt op minimaal 35% van de waarde van de auto in het economische verkeer.
Indien je de auto voor woon/werkverkeer gebruikt als ZZP’er of ondernemer dan die je je privékilometers te registreren. Dat hoeft niet heel uitgebreid maar er dient natuurlijk wel een kloppende kilometerregistratie te worden aangeleverd. Je kunt dit handmatig bijhouden of je kunt kiezen voor een track en trace systeem, dit is een investering, maar je zult merken dat het je ontzettend veel tijd scheelt.

Post Author: admin