Site Loader

Speciaal voor vrachtwagenchauffeurs zijn er veiligheidstrainingen ontwikkeld die gericht zijn op het onderweg zijn.

bedrijfshulpverlening

Een vrachtwagenchauffeur is het overgrote deel van zijn tijd aan het rijden in de truck. het blussen van bijvoorbeeld een autobrand werkt natuurlijk weer anders dan een brand binnen een bedrijf. In de bedrijfshulpverlening cursus wordt hier uitleg over gegeven.

Ook situaties zoals evacueren is bij een chauffeur van minder belang. Aangezien een chauffeur zelden binnen het bedrijf is, is dit niet van belang.
levensreddende handelingen

EHBO

Bij de veiligheidstraining ligt ook de nadruk op het gedeelte EHBO. Hierbij wordt uitgelegd hoe je handelingen kan toepassen na een ongeval zoals een stabiele zijligging, aanleggen van verbanden en andere vormen van eerste hulp.
Vaak kiezen bedrijven er nog voor om bijvoorbeeld loodspersoneel tot BHV’er te maken. bedrijven worden namelijk verplicht om ten alle tijden een BHV’er binnenshuis te hebben. Een vrachtwagenchauffeur krijgt echter te maken met veel verschillende situaties op de weg.

marketingtruck

Wanneer je goed opgeleid personeel wilt hebben, valt de kennis bij ongevallen hier ook onder. een eventueel hoog percentage BHV’ers onder chauffeurs kan dan ook als een marketingtruc functioneren.

Post Author: admin