Site Loader

Auto’s worden tegenwoordig gemaakt met motors die het uit zichzelf, zonder al te veel onderhoud, behoorlijk lang uithouden. Een jaarlijks bezoek aan de garage voor een beurt is vaak genoeg. Maar wat je niet in de hand hebt, zijn allerlei vormen van (cosmetische en structurele) schade door ongevallen. De meeste hiervan komen gelukkig door kleine ongelukjes en zijn snel te verhelpen, maar het is nog altijd vervelend. Wat zijn de vijf meest voorkomende oorzaken voor mensen om een autoschade herstel bedrijf in te schakelen?

Bumperschade

Ze zitten er niet voor niets: de bumpers. Te oordelen naar de meest voorkomende vorm van autoschade herstel, doen de bumpers van auto’s heel goed wat ze moeten doen: klappen opvangen. Paaltjes, muurtjes en natuurlijk de bumpers van andere auto’s hebben bijna de helft van alle Nederlandse automobilisten wel eens een gang naar het herstelbedrijf gekost voor de bumpers. Opvallend detail is dat bumperschade het meest aan de rechterkant voorkomt. Deze ontstaat bij fileparkeren aan de — je raadt het al — rechterzijde van de weg.

Lakschade en krasjes

De lak van je auto heeft altijd het meeste te lijden van ongelukjes, en dat zie je terug in het grote aantal gevallen autoschade herstel waarbij de lak moet worden bijgewerkt. De lak van een auto is dan ook gevoelig voor krassen en tikken met (metalen) voorwerpen: een autodeur van de buurman die openwaait, een op hol geslagen winkelwagentje, een per ongeluk (of, helaas, expres) langs gehaalde sleutel zijn belangrijke oorzaken. Maar ook steenslag of een fikse hagelbui kan schade aanrichten.

Ruitschade: sterren en steenslag

Als je veel op de weg zit, heb je vast wel eens de scherpe tik van een opspringend steentje op je voorruit gehoord. De schrik is al vervelend genoeg, maar erger wordt het als je een ster of zelfs een scheurtje ziet. Wat klein en onschuldig begint, wordt al gauw veel erger. Dat komt door de spanning in een autoruit, gecombineerd met temperatuurverschillen en luchtdruk. Daarom laten veel mensen een ster of barstje in de ruit het liefst zo snel mogelijk repareren, voordat het erger wordt en mogelijk de hele ruit vervangen moet worden.

Deukschade: wielkast, bumpers, deuren

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en soms is dat de dode hoek van je auto. Wie wel eens een paaltje of uitstekende bumper niet goed heeft gezien, is lang niet de enige. Deuken komen veel voor op bumpers, maar ook wielkasten en deuren (als de buurman op de parkeerplaats iets te enthousiast het portier opent, bijvoorbeeld). Soms kan een deuk zonder spuiten worden uitgedeukt bij een autoschade herstel bedrijf, maar niet als ook de lak is beschadigd.

Velgschade: krassen op lichtmetaal

De laatste vorm van schade komt meestal niet door een ander, maar is daarom niet minder vervelend: velgschade. Zeker als je lichtmetalen velgen hebt, zit je al gauw te dicht op de stoeprand bij het parkeren, met alle gevolgen van dien. Niets zo vervelend als het schrapende geluid te horen van je mooie velgen op de stoep. Gelukkig is meteen de hele velg vervangen lang niet altijd nodig: veel autoschade herstel bedrijven kunnen vaak zonder problemen de velg repareren.

Post Author: admin