Site Loader

Een transportband is een ideale manier om makkelijk goederen en producten op korte stukken te transporteren, dit kan zowel verticaal als horizontaal zijn. Omdat er zoveel mogelijke toepassingen zijn van de transportband is deze dan ook volop in beweging. Er zijn vele mensen dagelijks bezig om de transportband te engineeren, produceren en met het verkopen. Door middel van een uitgebreid productieproces kan een transportband helemaal naar wens ingericht worden.

Een transportband kan in vele verschillende branches worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de kunststofindustrie, de voedingsindustrie  en de verpakkingsindustrie. Doordat er zoveel verschillende toepassingen denkbaar zijn voor de transportband is deze dan ook in vele soorten en uitvoeringen te verkrijgen. Zo is er bijvoorbeeld de keuze tussen transportbanden voor lichte, middelzware en zware toepassingen. De keuze hiervoor is maar net afhankelijk van het soortproduct dat met de transportband vervoerd dient te worden.

Naast een keuze voorde stevigheid van de transportband zijn er ook vele keuzemogelijkheden welke betrekking hebben op de mesovernames, de aandrijving, de hoogte, de breedte, de hoeken, de bandmaterialen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook de toepassing van de transportband dient te bepalen of deze van bijvoorbeeld RVS of aluminium dient te zijn. Zo wordt een RVS transportband vooral gebruikt in vochtige omgevingen.

Post Author: admin