Site Loader

De Sector van transport en logistiek heeft vrij hoge en redelijk positieve verwachtingen voor de rol van de overheid in 2011. Hoewel de transportsector het dit jaar nog steeds moeilijk heeft met de kostenbesparingen en efficiencyverbeteringen zijn zij positief gestemd. Dit is gebleken uit een onderzoek van Ernst en Young onder zo’n 100 ondernemers in deze sectoren. De grootste uitdaging lijkt te liggen in de verzwakte concurrentiepositie op internationaal niveau.

2011 wordt gezien als een jaar vol uitdagingen, maar er zijn ook veel positieve signalen. Er zijn veel bedrijven zoekende naar innovaties en nieuwe markten wat vooral veel kansen op zou kunnen leveren. De grote bedrijven plukken hier nu al de vruchten van.

De rol van de overheid lijkt positief te zijn, zij zijn hard aan het werk om verbeteringen door te voeren. Zo ligt de Maasvlakte 2 op schema, worden de A4 en A15 aangepakt en op de Betuwelijn wordt het transport verdubbeld. Het kabinet krijgt van de ondervraagden een rapportcijfer van 6,7

Post Author: rollenbaan