Site Loader

Wanneer u producten uit bijvoorbeeld een ver Oosters land wilt laten importen heeft u keuze uit vervoer via de lucht of vervoer over de zee. Producten uit Europa kunnen ook over de weg of over het spoor. U vindt hieronder een overzicht van vervoerssoorten met hun voor- en nadelen.

Wegvervoer

Voordelen: wegvervoer is snel en flexibel, goederen kunnen met een vrachtwagen van deur tot deur worden vervoerd, en er zijn veel producten die over de weg vervoert kunnen worden.
Nadelen: wegvervoer is alleen geschikt voor kleine aantallen en beperkte afstanden. De maximaal toegelaten belading van vrachtwagens verschilt per land. Ook kampt wegvervoer met files, wegopbrekingen, milieumaatregelen en andere politieke obstakels.

Railvervoer

Voordelen: railvervoer is meestal goedkoper dan wegvervoer. Railvervoer kan bulklading, grote goederen als auto’s en vloeibare levensmiddelen goed vervoeren.
Nadelen: er is niet overal een spooraansluiting, zodat de lading eerst per vrachtwagen van en naar de trein moet worden gebracht. Dit kost tijd en geld.

Luchtvervoer

Voordelen: luchtvervoer is snel en een goede optie voor grote afstanden. De levertijden zijn korter en de verzekeringspremies zijn lager. Luchtvervoer is daarom handig voor bijvoorbeeld duurdere goederen en food transport.
Nadelen: kleine hoeveelheden en relatief duur, gezien luchtvervoer altijd in combinatie gaat met wegvervoer.

Zeevervoer

Voordelen: goedkoop, duurzaam, goed voor grote afstanden, geschikt voor bijna elk product. Containers kunnen snel overgeladen worden op vrachtwagens, trein en schepen zonder dat de goederen steeds in en uit moeten worden geladen.
Nadelen: langzaam, onduidelijke transportduur en niet iedere bestemming is bereikbaar.

Post Author: admin