Site Loader

Geconditioneerd vervoer is het vervoeren van bederfelijke goederen bij een gecontroleerde atmosfeer zonder onnodig verlies van kwaliteit. Voor dit soort vervoer van een scala aan voertuigen beschikbaar. Afhankelijk van het soort bederfelijke goederen dat vervoerd dient te worden kan de laadruimte worden opgebouwd. De meeste voertuigen gebruiken een specifiek temperatuurregelingssysteem.

ATP & HACCP?

ATP staat voor Accort Transport Perissables, deze regelgeving is van toepassing op internationaal transport voor bederfelijke producten. De ATP-regelgeving geldt dus bijvoorbeeld voor diepgevroren, gekoelde of verwarmde producten. De regelgeving is van toepassing op alle soorten transport. Dus niet alleen het vervoer via de weg, maar ook per spoor, door de lucht of over het water. Een ATP goedgekeurde vrachtwagen is te herkennen aan de sticker op de vrachtwagen waarop het soort voertuig, de isolatiewaarde, de maximaal en minimaal mogelijke temperaturen en de geldigheidsdatum van de keuring, is aangeduid.

HACCP is het controlesysteem om de kwaliteit van de goederen te kunnen waarborgen, ten behoeve van de gezondheid van de gebruiker. Er staat onder andere wie voor wat verantwoordelijk is in het hele productieproces.

Chauffeurs van geconditioneerd transport kunnen tevens een examen afleggen om zo een speciaal certificaat te behalen, maar dit is niet verplicht. Al deze maatregelen en mogelijkheden zijn er om de kwaliteit van de goederen en de gezondheid van de gebruikers te kunnen waarborgen.

Post Author: admin